Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ RTS ]

07. 08. 2024. 09:27 >> 09:37
Čitaj mi:

novo ograničenje

Venecija je zabranila turističkim vodičima da koriste megafone

Nova pravila o veličini turističkih grupa i zabrani korišćenja zvučnika i megafona za turističke vodiče, usvojena su u Veneciji. To je još jedna od mjera u nizu koju je u proteklih godinu dana donijela gradska vlast Venecije, kako bi se očuvao grad od intenzivnih posjeta.

Ograničenje je trebalo da stupi na snagu u junu, ali je to odloženo jer su mnogi vodiči već rezervisali grupne obilaske grada sa grupama koje broje više od 25 ljudi. Vodiči koji prekrše pravila mogu se suočiti sa kaznama od 25 do 500 eura.

Zabranjena je i upotreba zvučnika, „koji mogu da izazovu zabunu i smetnje“.

Gradski zvaničnik zadužen za bezbjednost, Elisabeta Pesće, tokom prethodne godine je istakla da je politika usmjerena na poboljšanje kretanja grupa kroz istorijski centar Venecije, kao i na veoma posjećena ostrva Murano, Burano i Torčelo.

Venecijanci su pozdravili ovu odluku, koja ima izuzetke koji se odnose na djecu mlađu od dvije godine, školske grupe i obrazovna i stručna putovanja. Pravila važe i za ostrva Murano, Burano i Torčelo.

Venecija je postala prvi grad na svijetu koji je za turiste uveo sistem naplate ulaska u grad, u pokušaju da smanji gužve koje se stvaraju na vrhuncu turističke sezone i tokom praznika.

Prošle godine Venecija je za dlaku izbjegla da bude stavljena na Uneskovu listu „Svjetske baštine u opasnosti“, dijelom zato što je tijelo UN uvažilo napore gradskih vlasti da se spriječi da delikatni ekosistem Venecije ne bude preplavljen masovnim turizmom, prenosi rts.rs.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније