Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

03. 08. 2024. 07:20 >> 07:20
1

NA FOKS NJUZU

Tramp: Pristajem na debatu sa Kamalom Haris 4. septembra

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp izjavio je danas da se dogovorio sa TV kanalom Foks njuz da održi debatu sa potpredsjednicom SAD Kamalom Haris 4. septembra.

On je na svojoj društvenoj mreži Tru Soušl naveo da taj kanal, ako Haris „iz bilo kog razloga ne želi ili ne može da zčestvuje u debazi tog datuma“, iste večeri organizuje skup u Gradskoj skupštini u Pensilvaniji i dodao da će grad biti određen kasnije.

Kako je rekao, debata je ranije bila zakazana protiv tadašnjeg demokratskog kandidata, „pospanog“ Džoa Bajdena na ABC Njuzu, ali je otkazana jer Bajden više nije kandidat, a Tramp se sudi sa ABC Netvorkom i televizijskim voditeljem Džordžom Slopadopulosom, čime je, kako je naveo, stvoren sukob interesa.

Prema riječima Trampa, moderatori debate biće novinari Foks njuza Bret Bajer i Marta Mekalum.

„Pravila će biti slična pravilima moje debate sa pospanim Džoom, prema kome je njegova stranka užasno postupila. Kao što je svima poznato, demokrate su protivustavno uzele kandidata za koga se znalo da će biti poražen i bez ceremonije ga zamijenile novim kandidatom. Ovo nikada ranije nije urađeno i predstavlja prijetnju demokratiji, ali sam potpuno spreman da prihvatim rezultate ovog 'puča' i zamijenim Džoa 'ludom' Kamalom Haris“, kazao je Tramp.

On smatra da nije fer što je Demokratska stranka „bacila novog kandidata u ring“, s obzirom na to da je pobijedio Bajdena u debati.

„Bez obzira na to, različiti kandidati ili ne, njihove loše politike su iste i to će biti otkriveno na debati 4. septembra. Radujem se susretu i debati. Ovaj datum je prikladan, jer je neposredno prije početka prijevremenog glasanja na predsjedničkim izborima koje će biti 6. septembra“, poručio je Tramp, prenosi Tanjug.

Potpredsjednica SAD Kamala Haris dobila je dovoljno glasova delegata da postane kandidat Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u novembru, rekao je sinoć predsjednik Demokratskog nacionalnog komiteta Džejmi Harison.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније