Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

12. 07. 2024. 21:00 >> 21:00

Čelmsford

Čovjek osuđen na doživotnu kaznu zbog planova da otme, siluje i ubije britansku TV zvijezdu

Britanac Gavin Plam osuđen je danas na doživotnu kaznu zatvora zbog planova da otme, siluje i ubije Holi Viloubi, jedne od najistaknutijih britanskih televizijskih ličnosti.

 

Na ročištu za izricanje kazne na sudu u Čelmsfordu, oko 40 milja istočno od Londona, sudija Edvard Marej rekao je Plamu (37) da će morati da odsluži minimalni rok od 16 godina prije nego što bude imao pravo na uslovni otpust.

Porota je prošle nedjelje proglasila Plumba krivim nakon osmodnevnog suđenja.

"Tokom niza godina, pratili ste nezdravu seksualnu opsesiju za Holi Viloubi, što vas je na kraju dovelo do toga da planirate da je u tom periodu otmete, silujete i ubijete. Namjeravali ste da povrijedite njenog muža i njenu djecu", rekao je sudija.

Plam je svoje planove za otmicu ispisao u grupi za ćaskanje na mreži, i tu je opisao kako namjerava pokušaj zasjede na Viloubi u njenoj porodičnoj kući.

Čak je razgovarao i o odsustvu sa posla kako bi organizovao napad. Sudija je rekao da su Plamovi planovi bili toliko "užasni, šokantni i eksplicitni u detaljima" da nisu izneseni na javnom sudu, iako ih je porota saslušala.

Plam, koji je ranije osuđivan za pokušaj otmice, tvrdio je u svoju odbranu da je njegov detaljni plan samo onlajn ćaskanje i fantazija.

Iako izjava Holi Viloubi o tome kako je saznanje o postojanju planova uticala na nju nije bila dostupna javnosti, sudija je rekao da je jasno da je Plamova zavjera imala "katastrofalan uticaj koji je promenio život" te TV ličnosti, privatno i profesionalno.

Viloubi, 43, je godinama jedna od najistaknutijih televizijskih ličnosti u Velikoj Britaniji. Ubrzo nakon Plamovog hapšenja, ona je dala ostavku nakon 14 godina u svojoj ulozi predstavljanja "This Morning", magazinskog programa na ITV-u.

Plam je uhapšen nakon što se američki policajac na tajnom zadatku infiltrirao u onlajn grupu pod nazivom "Ljubavnici otmica" i postao toliko zabrinut zbog njegovih objava da su dokazi prosleđeni FBI-ju.

Kada su policajci iz Eseksa upali u Plamov stan u sjevernom Londonu pronašli su boce hloroforma i "komplet za otmicu" zajedno sa vezicama za kablove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније