Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

04. 07. 2024. 14:40 >> 14:40
Čitaj mi:

DRŽAVNI TUŽILAC SLOVAČKE

Osumnjičenom za atentat na Fica prijeti i optužba za terorizam

Osumnjičenom za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica, prvobitno optuženom za pokušaj ubistva, sada prijeti i optužba za terorizam, saopštio je danas državni tužilac.

Ta promjena je zasnovana na dokazima do kojih su istražitelji došli tokom istrage, naveo je tužilac Maroš Žilinka, ne iznoseći druge detalje.

Zvaničnici Slovačke su prvobitno izrazili uvjerenje da je atentat bio politički motivisan napad pojedinca, da bi kasnije objavili da postoji mogućnost učešća "treće strane u korist počinioca".

Fico je pušten na kućno liječenje, gdje se oporavlja od rana zadobijenih 15. maja, kada je pogođen u abdomen dok se pozdravljao sa pristalicama u gradu Handlova. Atentator je uhapšen na licu mjesta i sud mu je odredio pritvor.

Fico, koji dugo važi za polarizujuću političku figuru u Slovačkoj i šire, prošle godine se četvrti put vratio na vlast poslije pobjede njegove lijeve stranke SMER na parlamentarnim izborima u septembru. Stranka je u fokus kampanje stavila proruske i antiameričke poruke.

Kritičari Fica strahuju da bi Slovačka mogla da napusti prozapadnu politiku i da krene stopama mađarskog premijera Viktora Orbana. Protiv Ficove politike su hiljade protestovale širom Slovačke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније