Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Srna/N1 ]

21. 06. 2024. 20:04 >> 20:04

VATRU RASPIRUJU VJETROVI

Grčka se bori sa šumskim požarima, 45 izbilo za sat

Grčka se suočava sa nekoliko šumskih požara u južnom dijelu zemlje, gdje vatru raspiruju olujni vjetrovi, a zvaničnici vrše prinudnu evakuaciju sela.

Više desetina vatrogasaca angažovano je u gašenju vatre, a pomaže im osam aviona u regijama Ahaja i Ilija na poluostrvu Peloponezu.

Stanovnicima nekoliko sela u tim oblastima rečeno je da napuste svoje domove pošto se požar približava.

Šumski požari su uobičajeni u Grčkoj, ali su postali razorniji od kada su ljeta postala toplija i suvlja, što naučnici povezuju sa klimatskim promjenama.

„Brzina vjetra u mnogim situacijama prelazi 95 kilometara na čas, što otežava nalete aviona“, rekao je portparol grčke vatrogasne brigade Vasilis Vatrakojanis.

U Grčkoj je u roku od nekoliko časova izbilo oko 45 šumskih požara.

Vatrogasna brigada uspjela je da ugasi šumski požar koji je nakratko ugrozio kuće u blizini obale nedaleko od Atine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније