Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Agencije ]

17. 06. 2024. 22:25 >> 22:27
Čitaj mi:

OBRT

Oland se vraća u politiku, kandidovaće se na izborima

Bivši predsjednik Francuske Fransoa Oland rekao je da će se ponovo kandidovati za poslanika na parlamentarnim izborima, što je posljednji politički obrt nakon što je njegov nasljednik Emanuel Makron raspisao vanredne izbore, piše Euraktiv.

Oland koji je bio francuski predsjednik od 2012. do 2017. godine, napustio je tu poziciju sa rekordnim nivoom nepopularnosti - i kod dijelova radikalne ljevice i socijalista i građana.

On je najavio da će se kandidovati za poslanika u jugozapadnom odjeljenju Korez na listi Novog narodnog fronta, ljevičarsku grupaciju formiranu za izbore koja uključuje socijaliste, tvrdo ljevičare, zelene i komuniste.

"Izuzetna odluka za izuzetnu situaciju. Ne tražim ništa za sebe, samo želim da budem na usluzi", rekao je Oland novinarima.

Oland je dodao da podržava novi široki ljevičarski savez, rekavši da "svi moramo da učinimo sve kako bismo bili sigurni da krajnja desnica ne dođe na vlast u Francuskoj".

Parlamentarni izbori će se u Francuskoj održati 30. juna i 7. jula, a poslednja istraživanja javnog mnjenja sugerišu da bi u Francuskoj ujedinjena ljevica i Nacionalno okupljanje krajnje desnice mogli da pobede koaliciju predsjednika Emanuela Makrona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније