Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

12. 06. 2024. 13:43 >> 13:43
Čitaj mi:

MAKRON POZVAO

Umjereni političari da se pregrupišu kako bi pobijedili krajnje desničare

Francuski predsjednik Emanuel Makron pozvao je danas umjerene stranke ljevice i desnice da se pregrupišu kako bi pobijedili krajnju desnicu na parlamentarnim izborima.

On se danas obratio naciji prvi put otkako je raspustio skupštinu i raspisao vanredne parlamentarne izbore nakon što je njegova stranka pretrpjela težak poraz na izborima za Evropski parlament.

Istakao je da želi da se "muškarci i žene dobre volje koji su bili u stanju da kažu 'ne' krajnostima udruže kako bi mogli da izgrade zajednički projekat" za tu zemlju.

Glasanje će se održati u dva kruga 30. juna i 7. jula.

Na izborima za novi saziv EP najviše glasova u Francuskoj dobila je krajnje desna, ksenofobična i evroskeptična partija Nacionalno okupljanje, a stranke oko Makronove centrističke, liberalne partije Preporod bile su na drugom mjestu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније