Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RTS [ B.Č.J. ]

10. 06. 2024. 21:26 >> 22:45

POTRAGA

Nestao vojni avion u kojem je bio potpredsjednik Malavija

Avion u kojem su bili potpredsjednik Malavija Saulos Čilima i još devet putnika je nestao, potvrđeno je iz kabineta predsjednika te zemlje.

Avion Odbrambenih snaga Malavija nestao je sa radara, nakon što je napustio glavni grad Lilongve, navodi se u saopštenju Predsjedništva.

PredsJednik Malavija Lazarus Čakvera je naredio operaciju potrage i spasavanja nakon što zvaničnici vazduhoplovstva nijesu mogli da kontaktiraju letjelicu.

"Svi napori vazduhoplovnih vlasti da uspostave kontakt sa letjelicom, otkako je van radara, do sada su propali", kaže se u saopštenju.

Vojni avion sa potpredsjednikom Malavija je u 10 sati po lokalnom vremenu, trebalo da sleti na međunarodni aerodrom Mzuzu, na sjeveru zemlje, što se nije desilo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније