Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

01. 06. 2024. 11:23 >> 11:24

Španske vlasti REAGOVALE

Niskotarifne kompanije kažnjene zbog dodatnog naplaćivanja kabinskog prtljaga

Španske vlasti kaznile su niskobudžetne aviokompanije, uključujući Izidžet i Rajaner, kaznama u ukupnom iznosu od 150 miliona eura zbog politika koje uključuju dodatno naplaćivanje za kabinski prtljag.

U najvećoj sankciji koju je izdalo Ministarstvo za socijalna prava i pitanja potrošača španske vlade, avioprevoznici Izidžet, Rajaner, Vueling i Volotea kažnjeni su posle istrage pokrenute prošlog ljeta. Prema presudi, navedenim kompanijama u budućnosti prijeti zabrana naplaćivanja kabinskog prtljaga putnicima.

Španska novinska kuća Cadena SER je prenela da kazne iznose ukupno 150 milina eura, a kompanije su osuđene i jer putnicima naplaćuju dodatne naknade za rezervaciju susjednih sjedišta za djecu i druge članove porodice.

Udruženje španskih avioprevoznika (ALA) navelo je da su kazne “nesrazmjerne” i istaklo da avioprevoznici još mogu da se žale.

Izvori iz ministarstva su rekli Gardijanu da je glavna uprava za pitanja potrošača otvorila istragu u junu prošle godine posle pritužbi potrošačkih organizacija zbog “zloupotrebe” koju sprovode avioprevoznici.

Istraga se usredsredila na četiri područja, koja su uključivala dodatno naplaćivanje kabinskog prtljaga i odabir sjedišta. Vladina istraga se bavila i nedostatkom transparentnosti prevoznika u vezi s konačnom cijenom usluga prilikom online rezervacije i odluke o blokiranju plaćanja gotovinom na aerodromu za dodatne usluge.

Prema izvorima Gardijana, konačni predlozi sankcija iznijeti su kompanijama prije nekoliko nedjelja. Ministarstvo nije željelo da potvrdi finansijske iznose koji su od svake kompanije pojedinačno traženi.

Cadena SER je objavila da je ministarstvo osudilo Rajaner jer putnicima naplaćuje 20 eura za štampanje papirnih karata, nazvavši to nesrazmjernim troškom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније