Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ N1 ]

26. 05. 2024. 16:05 >> 16:16
1
Čitaj mi:

Sunak

U Britaniji obavezan vojni rok, ukoliko konzervativci pobijede

Britanska Konzervativna partija uvešće obaveznu vojnu službu za 18-godišnjake ako pobijedi na nacionalnim izborima 4. jula, uz opciju volontiranja u zajednici umjesto služenja vojnog roka, izjavio je u nedelju premijer Riši Sunak.

Mladi će moći da biraju da li da provedu jedan vikend mjesečno volontirajući tokom godine ili da zauzmu jedno od 30.000 slobodnih mjesta u oružanim snagama na godinu dana, rekao je Sunak.

Saopštenje je uslijedilo nakon što je lider opozicionih laburista Keir Starmer pozvao da se u subotu smanji starosna granica za glasanje na 16 godina.

Sunakovi konzervativci znatno zaostaju za laburistima u istraživanjima javnog mijenja koja nisu pokazala velike promjene nakon što je premijer iznenada raspisao izbore prošle srijede.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније