Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

26. 05. 2024. 16:56 >> 16:56
1
Čitaj mi:

Sirene u Tel Avivu

Hamas preuzeo odgovornost za raketiranje Izraela

Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se danas širom centralnog dijela Izraela, uključujući i Tel Aviv, prvi put u posljednja četiri mjeseca, a palestinski islamistički Hamas je preuzeo odgovornost za projektile ispaljene iz Gaze.

Član izraelskog ratnog kabineta Beni Ganc istakao je da Hamasov raketni napad iz Rafe ukazuje na opravdanost vojne operacije vojske u tom gradu na jugu Pojasa Gaze.

"Zato ćemo nastaviti da djelujemo u ovom području", istakao je Ganc.

Naveo je da Hamas iz Rafe napada Izrael, da širom Gaze drži zatočene izraelske taoce i da su najodgovorniji za sukobe koji su u toku.

"Oni su ratni zločinci i natjeraćemo ih da plate za svoje postupke", zaključio je član ratnog kabineta Izraela.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant razgovarao je sa vojnicima u Rafi, na jugu Pojasa Gaze, i istakao da vlada aktivno radi na tome da obezbijedi povratak izraelskih talaca iz palestinske enklave

Hamas je nastavio da ispaljuje projektile na pogranična naselja oko Pojasa Gaze tokom više od sedam mjeseci od početka rata, ali već dugo nijesu koristili rakete dugog dometa, navodi Asošiejted pres.

Izraelska vojska je saopštila da je osam raketa prešlo granicu, te da je nekoliko presretnuto, uz tvrdnju da su ispaljene iz područja Rafe na jugu Pojasa Gaze, prenijeli su izraelski mediji.

Ranije je rečeno da je ispaljeno desetak raketa.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci raketiranja.

Tajms of Izrael objavio je nedavno da izraelska vojska vjeruje da Hamas ima sposobnost da ispali rakete na centralnu izraelsku teritoriju iz područja Rafe i da će se to dogoditi dok vojnici napreduju dublje u tom gradu, za koji tvrde da je posljednje veliko uporište hamasovaca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније