Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

25. 05. 2024. 15:14 >> 15:16

usred Sirije

Izraelska bespilotna letjelica ubila dva pripadnika Hezbolaha

Dva pripadnika libanskog islamističkog pokreta Hezbolah su danas poginula u napadu izraelske bespilotne letjelice u središnjem dijelu Sirije, saopštila je sirijska nevladina Opservatorija za ljudska prava iz Londona.

"Izraelski dron je ispalio dvije rakete na automobil i kamion Hezbolaha kod grada Al-Kusajra u provinciiji Homs, dok su se kretali ka vojnom aerodromu u Al-Dabi, i ubijena su najmanje dva borca Hezbolaha dok su drugi ranjeni", saopštila je Opservatorija koja ima veliku mrežu izvora u Siriji.

Izrael je posljednjih godina izveo stotine napada iz vazduha na ciljeve u djelovima Sirije pod vladinom kontrolom. Tih napada je više posljednjih mjeseci, od početka izraelskog rata protiv palestinskog Hamasa u pojasu Gaze. Od tada su se pojačali i sukobi izraelske vojske i libanskog pokreta Hezbolah, na granici Izaela i Libana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније