Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

24. 05. 2024. 22:36 >> 22:36

nedaleko od ruske ambasade

U Parizu uskoro aleja Aleksej Navaljni

Pariske vlaste jednoglasno su danas usvojile ideju da se jedna aleja u 16. arondismanu u Parizu, u oblasti u kojoj se nalazi ruska ambasada, imenuje po protivniku Kremlja Alekseju Navaljnom preminulom u februaru u zatvoru u Rusiji.

Buduća aleja Aleksej Navaljni mogla bi da bude u jednoj aveniji koja se nalazi neposredno ispred ruske ambasade, izjavio je neimenovani lokalni.

Francuska, koja ima "dugu istoriju" sa Rusijom, "često je dočekivala njene prognanike" u tom arondismanu, rekao je zvaničnik i dodao da su mnoge porodice bijelih Rusa naselile tu oblast posle revolucije 1917. godine.

Navaljni, koji je "umro jer je imao određenu ideju šta sloboda treba da bude, postao je u Rusiji i van Rusije simbol slobode", dodao je zvaničnik i dodao da je to i "način podrške otporu represivnom ruskom režimu".

Navaljni je umro u februaru u nerazjašnjenim okolnostima u zatvoru na ruskom Arktiku.

Većina njegovih saradnika nalazi se u izbjeglištvu u inostranstvu, a neki su osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne u Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније