Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Klix.ba ]

28. 04. 2024. 11:10 >> 11:10

OBORIO BUšOV "REKORD"

Istraživanje: Bajden najnepopularniji predsjednik od 1945.

Prema nedavnom istraživanju, ocjena odobravanja američke javnosti predsjednika Džozefa Bajdena bila je u prosjeku 38,7 posto tokom njegovog 13. tromjesečja na dužnosti.

Američka istraživačka agencija Gallup otkrila je da Bajden ima najnižu podršku sa stopom od 38,7 posto među svim predsjednicima tokom njihovih prvih mandata.

George HW Bush bio je raniji negativni rekorder s ocjenom odobravanja od 41,8 posto 1992. godine.

Bajdenovi prethodnici, Donald Tramp i Barak Obama, imali su prosjeke od 46,8 posto odnosno 45,9 posto.

Tri od četiri predsjednika koji su imali podršku ispod 50 posto nisu uspjeli dobiti drugi mandat. Jedini izuzetak je Barak Obama.

Među predsjednicima koji su ponovo izabrani, uključujući Ričarda Niksona, Ronalda Reagana, Bila Klintona i Džordža Buša, njihovi prosjeci u 13. kvartalu kretali su se između 51 i 55 posto.

Dvajt Dejvid Ajzenhauer imao je najveći prosjek od 73,2 posto.

Bajdenov najnoviji tromjesečni prosjek nalazi se na 277. mjestu od 314 predsjedničkih kvartala koje je zabilježio Gallup od 1945, stavljajući ga u najnižih 12 posto svih predsjedničkih kvartala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније