Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

11. 04. 2024. 12:46 >> 12:49

POTPISALI SPORAZUM

Ukra­ji­na i Bri­ta­ni­ja sa­ra­đi­va­će u pro­iz­vod­nji oruž­ja

Ukra­ji­na i Ve­li­ka Bri­ta­ni­ja pot­pi­sa­le su ju­če Okvir­ni spo­ra­zum o sa­rad­nji u obla­sti­ma od­bra­ne i pro­iz­vod­nje oruž­ja, s na­mje­rom da ojača­ju ukra­jin­ske pro­iz­vod­ne ka­pa­ci­te­te.

"Da­nas bri­tan­ske kom­pa­ni­je ra­de s ukra­jin­skim i tra­že pri­li­ke da pro­iz­vo­de vi­še oruž­ja za­jed­no", iz­ja­vio je ukra­jin­ski mi­ni­star za stra­te­ške in­du­stri­je Olek­san­dar Ka­mi­šin po­slije ce­re­mo­ni­je pot­pi­si­va­nja spo­ra­zu­ma na voj­noj kon­fe­ren­ci­ji u Ki­je­vu, uz pri­su­stvo oko 30 bri­tan­skih kom­pa­ni­ja, ko­je su raz­go­va­ra­le o mo­gu­ćoj sa­rad­nji s ukra­jin­skim.

Bri­tan­ski mi­ni­star za tr­go­vin­sku po­li­ti­ku Greg Hends ka­zao je da se na­da da će spo­ra­zum do­pri­nije­ti učin­ku Ukra­ji­ne na boj­nom po­lju, ali i nje­noj eko­no­mi­ji, pre­no­si Roj­ters.

Bri­tan­ska kom­pa­ni­ja „BAE si­stems” pot­pi­sa­la je spo­ra­zum s Mi­ni­star­stvom od­bra­ne Bri­ta­ni­je o odr­ža­va­nju, po­prav­ci i re­mon­tu la­kih pu­ša­ka u Ukra­ji­ni, či­me je po­sta­la je­dan od pr­vih za­pad­nih pro­iz­vo­đa­ča ko­ji će otvo­ri­ti po­gon u Ukra­ji­ni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније