Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ Beta ]

02. 04. 2024. 20:54 >> 20:54
Čitaj mi:

za šest meseci

Najmanje 176 članova osoblja agencije UN ubijeno je u Gazi

Najmanje 176 članova Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA) ubijeno je u Pojasu Gaze od oktobra 2023.

Agencija je društvenoj mreži Iks (X) saopštila da je nekoliko članova ubijeno dok je bilo na družnosti i da je broj humanitarnih radnika ubijenih u Gazi veći je nego u bilo kom drugom sukobu.

Generalni komesar UNRWA Filip Lazarini rekao je 24. marta da su izraelske vlasti obavijestile UN da više neće dozvoliti da konvoji humanitarne pomoći te agencije uđu u sjevernu Gazu.

Tenzije na Bliskom istoku ponovo su se rasplamsale 7. oktobra nakon što su militanti iz radikalne palestinske grupe Hamas pokrenuli iznenadni upad na izraelsku teritoriju iz pojasa Gaze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније