Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

25. 03. 2024. 14:14 >> 14:18
1
Čitaj mi:

STANO

"Nema dokaza da Ukrajina ima veze sa napadom u Moskvi"

Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano izjavio je danas da ne postoje dokazi da je Ukrajina umiješana u napad na koncertnu dvoranu u Moskvi.

Stano je na konferenciji za štampu u Briselu kazao da su zabrinjavajući pokušaji Kremlja da sa Kijevom poveže napad u "Krokus siti holu", u kome je u petak ubijeno 137 osoba.

"Nema indikacija, nema nikakvih dokaza da je Ukrajina na bilo koji način bila povezana sa ovim napadom. Pozivamo ruske vlasti da ne koriste teroristički napad, koji smo najprije osudili, kao motivaciju da pojačaju agresiju na Ukrajinu niti da pojačaju unutrašnje poluge represije", izjavio je portparol EU.

I Vlada SAD je ranije saopštila da "nema umiješanosti Ukrajine" u masakr u predgrađu Moskve, nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin spominjao moguću vezu terorista sa Ukrajinom, zbog toga što su oni navodno pokušali da pobjegnu u tu državu.

"Nema dokaza da je Ukrajina umiješana u masakr u kojem je stradalo 137 ljudi, a odgovornost za napad je preuzela džihadistička grupa Islamska država", izjavila je juče američka potpredsjednica Kamala Haris.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније