Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

15. 03. 2024. 13:01 >> 13:01

AUTOBIOGRAFIJA

Papa: Akti antisemitizma u Evropi su sramotni

Nedavni i tekući akti antisemitizma u Evropi, nakon početka sukoba između Izraela i Hamasa 7. oktobra, su sramotni, naveo je papa Franja u svojoj autobiografiji, u čije je odlomke agencija ANSA imala uvid.

Papa je istakao da je posebno sramotno što su većinom mladi ljudi skrnavili jevrejske grobnice ili na jevrejskim kućama crtali Davidovu zvijezdu u nekoliko evropskih zemalja, nakon što su izbili sukobi između Izraela i Hamasa od 7. oktobra.

Pored toga, papa je odbacio objave u američkim medijima da namjerava da reformiše konklavu, skupštinu kardinala koja bira pape, odnosno da u taj proces uključi monahe i laike.

Papinu autobiografiju pod nazivom "Život. Moja priča u istoriji", koju je napisao novinar koji izvještava iz Vatikana, Fabio Markeze Ragona, objaviće izdavačka kuća Harper Kolins 19. marta u Italiji i 20 drugih zemalja u svijetu.

Papa Franjo je danas rekao da se nije potpuno oporavio od bronhitisa i blagog gripa i da je zbog toga njegov govor pročitao pomoćnik Filipo Čampaneli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније