Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J.

02. 03. 2024. 16:55 >> 16:59

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Blago pogoršanje raspoloženja potrošača

Indeks raspoloženja potrošača u vezi sa američkom privredom pao je u februaru 2,7 odsto u odnosu na januar, na 76,9 bodova.

To je ipak 14,9 odsto više nego u februaru prošle godine, objavio je Univerzizet Mičigen.

Indeks raspoloženja potrošača o aktuelnoj ekonomskoj situaciji pao je na 79,4 boda, a indeks očekivanja za narednih šest mjeseci na 75,2 poena, prenosi SEEbiz.

Istraživanje sprovedeno za pripremu indeksa pokazalo je da većina američkih potrošača vjeruje da će inflacija biti tri odsto u roku od godinu.

"Potrošači nijesu puno promijenili svoje mišljenje o ekonomiji od početka godine i ostaju uvjereni da će inflacioni trendovi i dalje biti povoljni", rekla je direktorica istraživanja Joanne Hsu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније