Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

29. 02. 2024. 09:44 >> 09:43

NORVEŠKA

Jedna osoba poginula, pet povrijeđeno u padu helikoptera

Jedna osoba je poginula, a pet je povrijeđeno kada se helikopter srušio u okean kod zapadne Norveške, saopštila je policija.

Helikoper „sikorski“ S-92, kojim upravlja kompanija „Bristou Norveška“, bio je u trenažnoj misiji traganja i spasavanja kada se nesreća dogodila, rekli su zvaničnici, prenosi Rojters.

Šest osoba koje su se nalazile u letjelici spasioci su izvukli iz mora, ali je jedna kasnije proglašena mrtvom u bolnici, saopštila je policija.

Jedan od pet preživjelih zadobio je lakše povrede, dok su ostala četvorica sa povredama različitog stepena, dodaje se u saopštenju.

Uzrok nesreće još nije poznat.

„Lokid Martin Sikorski“, koja je proizvođač helikoptera, saopštila je da je bezbjednost njen glavni prioritet i da je spremna da pruži podršku u istrazi nesreće.

Energetska kompanija „Ekvinor“ saopštila je da helikopter obično služi kao letjelica za traganje i spasavanje na naftnim i gasnim platformama „Oseberga“ u Sjevernom moru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније