Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

27. 02. 2024. 12:35 >> 12:34
Čitaj mi:

ZVANIČNIK HAMASA

"Bajdenova izjava o primirju u Gazi preuranjena"

Zvaničnik Hamasa rekao je danas da je izjava predsjednika SAD Džozefa Bajdena o zaustvaljanju borbi u Gazi preuranjena i da ne odgovara situaciji na terenu.

Neimenovani zvaničnik je rekao Rojtersu da postoji još uvijek "veliki jaz koji je potrebno premostiti".

Izraelski mediji u međuvremenu javljaju da je visoki izraelski zvaničnik rekao da razume na "čemu je (Bajdenov) optimizam zasnovan", aludirajući na izjavu američkog predsjednika da bi moglo da dođe do sporazuma o prekidu borbe u Gazi tokom Ramazana.

Izraelski zvaničnici su juče rekli da im se čini da će Hamas odbiti najnoviji predlog međunarodnih posrednika.

Predsjednik SAD izjavio je da bi Izrael bio spreman na prekid vatre u Gazi tokom predstojećeg muslimanskog mjeseca posta Ramazana ako se postigne sporazum da se oslobodi dio talaca koje drže ekstremisti Hamasa.

Pregovarači iz SAD, Egipta i Katara rade na sporazumu na osnovu kojeg bi Hamas oslobodio neke od desetina talaca koje drži u Gazi u zamjenu za palestinske zatvorenike u izraelskim zatvorima i šestonedjeljno primirje.

Tokom tog perioda nastavili bi se pregovori o oslobađanju preostalih talaca.

Bajden je juče izrazio nadu da bi sporazum o prekidu vatre mogao da stupi na snagu do naredne sedmice.

Ramazan počinje oko 10. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније