Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

22. 02. 2024. 12:15 >> 12:31
Čitaj mi:

KARA-MURZA

Zatvoreni ruski opozicionar: Pohlepni Putin je ubio Navaljnog

Zatvoreni ruski opozicionar Vladimir Kara-Murza pozvao je danas Ruse da "ne očajavaju" i da nastave borbu za demokratiju poslije smrti Alekseja Navaljnog u zatvoru.

"Još ne uspijevam racionalno ili emocionalno da shvatim šta se desilo. Ali, ako se prepustimo neraspoloženju ili očajanju to je upravo to što oni žele. Nemamo prava to da radimo, dugujemo to našim palim drugovima“, rekao je Kara-Murza. 

Kara-Murza je bio veliki prijatelj Navaljnog, a bio je blizak i Borisu Njemcovu, opozicionaru ubijenom kod Kremlja 2015. godine, prenosi N1. 

Kara Murza tvrdi da je za smrt Navaljnog lično odgovoran ruski lider Vladimir Putin.

"Aleksej je bio Putinov lični zatvorenik. Osvetoljubivi i pohlepni starac zadržava svoj smrtonosni stisak i uništava sve što vidi kao prijetnju svojoj vlasti“, dodao je Kara-Murza misleći na Putina.

Kara-Murza, koji ima rusko i britansko državljanstvo, osuđen je prošle godine na 25 godina zatvora poslije optužbi za veleizdaju, zbog širenja lažnih vijesti o ruskoj vojsci i održavanja veze sa nepoželjnom organizacijom.

To je najteža zatvorska kazna izrečena nekom opozicionaru posljednjih godina u Rusiji.

On je pored toga, prema njegovim pristalicama, jako lošeg zdravlja, što je posljedica toga što je u prošlosti bio dva puta u zatvoru.

Kara Murza tvrdi da je saznao za smrt Navaljnog preko radija, u svojoj ćeliji, 16. februara, kada je u kratkom saopštenju zatvorska uprava objavila da je Navaljni umro.

Iz zatvora u Sibiru Kara-Murza je izrazio nadu da će Rusija postati normalna i slobodna evropska demokratska zemlja.

„Aleksej je rekao ne odustajte. Nemoguće je odustati“, poručio je Kara-Murza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније