Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RTS [ R.B. ]

18. 02. 2024. 07:49 >> 07:49
1
Čitaj mi:

IZAŠAO IZ PRITVORA

Šinavatra pušten na uslovnu slobodu

Bivši tajlandski premijer, crnogorski državljanin Taksin Šinavatra, pušten je iz pritvora na uslovnu slobodu, potvrdio je njegov advokat. Iz bolnice, u kojoj je proveo posljednjih šest mjeseci, otišao je kući.

Taksin Šinavatra (74) je napustio zatvorsku bolnicu, u kojoj se nalazio od avgusta, javlja Rojters.

Postupak uslovnog otpusta je završen i bivši tajlandski premijer je pušten iz pritvora, potvrdio je njegov advokat.

Najpoznatiji premijer Tajlanda, milioner Taksin Šinavatra sproveden je na služenje zatvorske kazne po povratku u zemlju, u avgustu prošle godine.

Šef čuvene političke dinastije i bivši vlasnik fudbalskog kluba Mančester Siti bio je premijer od 2001. do 2006., kada je na Tajlandu izvršen vojni udar, dok je on bio u Njujorku na sastanku UN.

Šinavatra je pobjegao u inostranstvo 2008. kako bi izbjegao zatvorsku kaznu za zloupotrebu položaja, dvije godine nakon što ga je vojska svrgnula sa vlasti zbog optužbi za korupciju i nelojalnost monarhiji, što je on oštro demantovao.

Krajem avgusta 2023. vratio se u zemlju i odmah je odveden u zatvor na služenje osmogodišnje kazne, da bi već prve noći bio prebačen u bolnicu.

Zatvorska kazna pokriva tri različita slučaja za zloupotrebu položaja i malverzacije, nezakonito davanje naredbe državnoj banci da izda inostrani kredit i nezakonito držanje akcija preko nominovanih lica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније