Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

16. 02. 2024. 15:45 >> 15:44
Čitaj mi:

HARIS I BLINKEN

Rusija odgovorna za smrt Navaljnog

Potpredsjednica SAD-a Kamala Haris izjavila je da je današnja smrt najljućeg kritičara Kremlja, opozicionara Alekseja Navaljnog u ruskom zatvoru "još jedan znak brutalnosti" predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"Bez obzira koju priču pričaju, da budemo jasni: Rusija je odgovorna", rekla je ona u govoru na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti.

Šef američke diplomatije Entoni Blinken, koji je takođe u Minhenu, rekao je da je Rusija odgovorna za stanje koje je dovelo do smrti Navaljnog.

"Njegova smrt u ruskom zatvoru i stvaranje strah od jednog čovjeka, samo naglašavaju slabost i korupciju u srcu sistema koji je Putin izgradio. Rusija je odgovorna za tu situaciju", rekao je Blinken.

Navaljni (47) je danas umro u zatvoru u Polarnom krugu gdje je izdržavao 19-godišnju kaznu, saopštila je zatvorska služba i dodala da se utvrđuje uzrok smrti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније