Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina ]

11. 02. 2024. 09:12 >> 09:12
1

ZATVARAJU PUTEVE

Italijanski i španski poljoprivrednici nastavili proteste

Italijanski poljoprivrednici, koji su organizovali proteste širom zemlje, podijelili su se na provladine i antivladine pristalice, dok je nezadovoljstvo španskih farmera ušlo u peti dan, sa zatvaranjem puteva u različitim dijelovima zemlje.

Italijanski poljoprivrednici podijelili su se u subotu na provladine i antivladine pristalice, nakon što je premijerka, Giorgia Meloni, obećala pomoć tokom razgovora sa poljoprivrednim udruženjima u petak.

"Sastanak u ministarstvu je loše prošao, dobili smo samo obećanja. Zato je još više vozila na putu i dovešćemo do hiljadu traktora", rekao je potparol grupe Riscatto Agricolo, Andrea Papa, prenose Nezavisne novine.

Papa je dodao da je ministar poljoprivrede, Frančesko Lolobriđida, u petak došao na skup nepozvan i da je dočekan zvižducima.

Drugi članovi Riskato Agrikolo, među kojima je Roberto Rozati, imaju drugačije gledište na sastanke s premijerkom i ministrom poljoprivrede.

"U petak se dogodilo mnogo stvari. Sa moje tačke gledišta, to je bio pozitivan dan. Danas ćemo u garnizonu sagledati situaciju i zajednički odlučiti kako dalje", rekao je Rozati.

Italijanski farmeri, kao i njihove kolege širom Evrope, organizuju proteste kako bi iskazali protivljenje politici jeftinog uvoza, visokih troškova i niskih cijena poljoprivrednih proizvoda, za koje tvrde da ih promovišu država i Evropska unija (EU).

Španski poljoprivrednici štrajkuju peti dan. U subotu je protest prošo bez incidenata, sa zatvaranjem puteva u različitim dijelovima zemlje.

Poljoprivrednici su nastavili protest protiv efekata zelene politike EU, u odbranu pravednijih trgovinskih sporazuma, tražeći pomoć da se suoče sa krizama kao što je suša.

Snage bezbjednosti su od utorka, kada je počeo protest, privele 31 osobu, a njih 11 je uhapšeno u posljednja 24 sata.

Španski poljoprivrednici zahtjevaju smanjenje poreza, kao i ukidanje pravila EU zbog kojih su, kako tvrde, manje konkurentni u odnosu na poljoprivrednike van Unije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније