Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

05. 02. 2024. 08:29 >> 08:29
Čitaj mi:

NOVI BALANS

U šumskim požarima u Čileu stradalo 112 ljudi

Najmanje 112 ljudi je poginulo u šumskim požarima koji su opustošili region Valparaizo u centralnom Čileu, najnoviji je bilans žrtava, saopštile su tamošnje vlasti.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude veći, dok su vatrogasci jutros nastavili da gase 40 aktivnih požara.

Oko 1.400 vatrogasaca i 1.300 vojnika i dobrovoljaca je angažovano četrtvog dana zaredom u gašenju šumskih požara koji su zahvatili centralni i južni dIo Čilea.

Predsjednik Gabrijel Borić (Gabriel) koji je u nedjelju obišao pogođena područja, rekao je da je to jedna od najvećih tragedija od 2010. godine kada je zemlju pogodio zemljotres u kojem je stradalo više od 500 ljudi.

Između 3.000 i 6.000 kuća je oštećeno ili uništeno u požarima. Uništeno je oko 43.000 hektara šuma.

Požar je zahvatio i popularno ljetovalište Vinja del Mar, gde je špic letnje sezone i gdje je zabilježena izuzetno visoka temperatura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније