Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

26. 01. 2024. 13:18 >> 13:18

75,8 MILIONA TONA

Ruska proizvodnja čelika u 2023. porasla za 5,6 odsto

Ruska proizvodnja čelika u 2023. porasla za 5,6 odsto međugodišnje na 75,8 miliona tona, objavilo je Svjetsko udruženje za čelik (WSA).

Kina je i u 2023. godini dominantan svjetski proizvođač čelika sa 1,019 milijardi tona, a drugo mjesto je zauzela Indija sa 140,2 miliona tona čelika i rastom proizvodnje za 11,8 odsto međugodišnje, prenosi TASS.

Japan je zauzeo treće mjesto sa proizvedenih 87 miliona tona čelika, uprkos tome što je proizvodnja u toj zemlji opala za 2,5 odsto međugodišnje.

Sjedinjene Američke Države su proizvele 80,7 miliona tona čelika i zabilježile godišnji rast proizvodnje od 0,2 odsto.

U prvih deset najvećih svetskih proizvođača čelika spadaju i Južna Koreja, Njemačka, Turska i Brazil, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније