Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

04. 01. 2024. 21:25 >> 21:33
Čitaj mi:

SAD

"Rusija u Ukrajini koristi balističke rakete iz Sjeverne Koreje, traži i iranske"

Bijela kuća je danas saopštila da su obavještajni zvaničnici utvrdili da je Rusija za potrebe rata u Ukrajini nabavila balističke rakete iz Sjeverne Koreje i da pokušava da nabavi balističke rakete kratkog dometa od Irana.

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi je rekao da su nedavno deklasifikovani obavještajni podaci otkrili da je Sjeverna Koreja dala Rusiji lansere i nekoliko balističkih projektila i da su ruske snage ispalile najmanje jedan na Ukrajinu.

Kirbi je dodao da sporazum Irana i Rusije još nije formalno sklopljen, ali da su SAD "zabrinute jer pregovori Rusije o nabavci balističkih raketa kratkog dometa od Irana aktivno napreduju".

Bajdenova administracija je u više navrata pokušavala da dokaže da Kremlj sarađuje sa Sjevernom Korejom i s Iranom da bi nabavila oružje za rat protiv Ukrajine.

Sjeverna Koreja i Iran su uglavnom izolovani na međunarodnoj sceni zbog svojih nuklearnih programa i stanja ljudskih prava u tim zemljama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније