Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Mina ]

06. 12. 2023. 08:09 >> 08:10

NETANjAHU

"Zadržaćemo bezbjednosnu kontrolu nad Gazom po završetku rata"

Izraelska vojska moraće da zadrži otvorenu bezbjednosnu kontrolu nad Pojasom Gaze dugo nakon završetka rata protiv palestinske militantne grupe Hamas, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Kako piše AP, Netanjahu je tim komentarom sugerisao ponovnu direktnu izraelsku okupaciju Gaze, čemu se Sjedinjene Američke Države protive.

On je na konferenciji za medije rekao da će Gaza morati da ostane demilitarizovana, kao i da to može da obezbijedi samo izraelska vojska.

"Nijedna međunarodna sila ne može da bude odgovorna za to. Nijesam spreman da zatvorim oči i prihvatim bilo koji drugi dogovor", kazao je Netanjahu.

On je, kako prenosi Rojters, prethodno izjavio da trenutno ne postoji mogućnost da se taoci, koje grupa Hamas i dalje drži u Gazi, vrate kući.

Netanjahu se sastao sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio.

Nekoliko članova porodica koji su prisustvovali sastanku su, kako prenosi Rojters, ogorčeno kritikovali izraelsku vladu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније