Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Н1 [ R.B. ]

04. 12. 2023. 19:20 >> 19:20

TRAŽE MILIONSKU ODŠTETU

Špansko udruženje medija tuži Metu

Špansko udruženje koje predstavlja više od 80 medija podnijelo je tužbu protiv Mete, matične kompanije društvene mreže Fejsbuk, optužujući je za nelojalnu konkurenciju u onlajn oglašavanju i navodno ignorisanje pravila Evropske unije o zaštiti podataka, piše El Pais, navodeći da ta medijska asocjacija traži od Mete milionsku odštetu.

Asocijacija informacionih medija saopštila da traži 550 miliona eura od giganta društvenih medija. Udruženje predstavlja desetine novina, uključujući glavne španske dnevne listove El Pais, El Mundo, ABC i La Vanguardia.

Kompanija Meta je u saopštenju Asocijacija optužena za "sistematsko i masovno nepoštovanje" propisa EU o zaštiti podataka u periodu od maja 2018, kada su stupili na snagu, do jula 2023. Meta je, kako se navodi, više puta ignorisala zahtjev da građani daju saglasnost za korišćenje njihovih podataka za reklamno profilisanje.

Kompanija je odbila da komentariše, rekavši da nije vidjela pravne dokumente, navodi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније