Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 12. 2023. 20:20 >> 20:20

ORBAN

"Otvaranje pristupnih pregovora sa Ukrajinom sada nije u interesu Budimpešte"

Otvaranje pristupnih pregovora sa Ukrajinom trenutno nije u interesu Budimpešte, a Evropska unija (EU), umjesto toga, treba da se odluči za strateško partnerstvo sa tom državom, kazao je mađarski premijer Viktor Orban.

Ukrajina je dobila status kandidata za članstvo u EU u junu prošle godine, a Evropska komisija je u posljednjem izvještaju o napretku preporučila otvaranje pregovora sa tom državom nakon što za to ispuni potrebne uslove.

"Ja bih bio za to da EU prvo postigne sporazum o strateškom partnerstvu s Ukrajinom", rekao je Orban u intervjuu za mađarski državni radio.

On je dodao da bi takvo partnerstvo moglo potrajati i do deset godina dok se Ukrajina ne prilagodi zahtjevima Unije, prenosi Slobodna Evropa.

Orban je ponovno govorio protiv nastavka pružanja finansijske pomoći Ukrajini.

"Evropa ima ekonomskih problema, ali u međuvremenu baca novac - šalje vagone oružja i novca u Ukrajinu", rekao je Orban.

Orban i njegova vlada u nekoliko navrata su istupali protiv pružanja vojne pomoći EU Ukrajini u borbi protiv ruske agresije, tvrdeći bez dokaza da bi takva pomoć samo produžila rat.

On je kritičar EU i često je u sukobu sa evropskim liderima zbog odnosa njegove administracije prema vladavini prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније