Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ.

21. 10. 2023. 11:28 >> 11:28

U UTORAK

Gost tribine "Podgoričke priče" Predrag Radošević

Tribina “Podgoričke priče“ nastavlja u oktobru da predstavlja Podgoričane koji su ostavili trag kako u zemlji, tako i šire. Gost tribune koja će se održati u utorak 24. oktobra Peđa Radošević, proslavljeni crnogorski bokser.

Boksom je počeo da se bavi 2000. godine u BK “Podgorica”. U samom startu skrenuo je pažnju stručnjaka. Kao početnik je već osvojio Trofej najboljeg boksera na turniru “Bronco cup” u Stokholmu, što mu je i prvi trofej u karijeri. Kao amater je za reprezentaciju odradio 127 mečeva u kojima je postigao 108 pobjeda. U tom periodu osvojio je veliki broj turnira, a među najznačajnijim su: Turnir omladinskih nada u Mostaru i Zlatna rukavica u Novom Sadu. Tri puta je uzastopno bio prvak države. Poslije odluke da se posveti profesionalnom boksu, te nakon deset pobjeda dobija šansu da se bori za prvaka svijeta u WBC federaciji do 23 godine, te u uzbudljivom meču u Banja Luci pobjeđuje gruzijskog nokautera Lavana Shonia i postaje šampion svijeta prvi iz nezavisne Crne Gore, pa te 2006.godine biva proglašen i za najboljeg sportistu u našoj zemlji. Takođe, 2018. dobiće isto to priznanje, za zasluženo osvajanje titule prvaka Evrope u WBO federaciji. Između ostalog, Peđa Radošević je bio 2022. godine prvak Balkana; 2011. postao je osvajač internacionalnog pojasa šampiona u WBC verziji; 2012. osvajač IBF internacionalnog šampiona svijeta; 2015. godine postaje šampion Evrope u WBO verziji; a 2022. šampion svijeta u WBU verziji.

Tribina će biti održana u utorak, 24.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 20 sati, a moderator programa je novinar Vanja Kovačević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније