Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

К. Ј. [ Mina ]

23. 09. 2023. 17:10 >> 17:11

ILEGALNE MIGRACIJE

Njemačka pojačava kontrole na granici sa Poljskom i Češkom

Njemačka će pojačati kontrole na granici prema Poljskoj i Češkoj, kako bi smanjila broj ilegalnih migracija, najavila je njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer.

Fezer je nedjeljniku Velt am Zontag /Welt am Sonntag/ kazala da će dubinske kontrole u pograničnim područjima biti dopunjene stacionarnim na samoj granici.

"To je jedan od instrumenata koji bi trebalo da doprinese smanjenju broja izbjeglica koje dolaze u Njemačku", rekla je Fezer.

Kako prenosi Slobodna Evropa, Fezer je dodala je da se ne može očekivati da će te mjere na granici prema Poljskoj i Češkoj riješiti problem ilegalnih migracija.

Ona je kazala da je jedan od razloga povećanja njihovog broja to što sporazum između Evropske unije i Turske o zaustavljanju migrantskog talasa prema EU "trenutno ne funkcioniše dobro".

Prema zvaničnim podacima, u prvih osam mjeseci ove godine u Njemačku je stiglo više od 200 hiljada migranata, što je više nego cijele prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније