Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Glas Amerike/M.L.B. ]

13. 09. 2023. 20:25 >> 20:25

U PENSILVANIJI

Nakon 14 dana uhapšen ubica koji je pobjegao iz zatvora

Osuđeni ubica koji je pobjegao iz zatvora u Pensilvaniji uhvaćen je poslije dvonedjeljne potjere u zapadnom predgrađu Filadelfije, saopštila je policija.

Danelo Kavalkante (34), pobjegao je 31. avgusta iz zatvora u okrugu Čester, 30 kilometara zapadno od Filadelfije, popevši se na krov uz dva paralelna zida koja su formirala svojevrstan hodnik, a zatim je preskočio i ogradu sa bodljikavom žicom.

Na snimku hapšenja vidi se kako su Kavalkantea okružile desetine policajaca u maskirnoj opremi i on je potom ubačen u oklopno vozilo.

Kavalkante je uhapšen uz pomoć policijskog psa dok se skrivao u gustoj šumi. Opkolili su ga taktički timovi oko osam sati ujutru u ruralnom području oko 50 kilometara zapadno od Filadelfije. Dok je pokušavao da otpuzi, policijski pas ga je savladao i nasilno je priveden, rekao je potpukovnik policije Pensilvanije Džordž Bivens.

Kavalkante, koji je bio naoružan puškom, priveden je bez daljih incidenata. Bivens je rekao da nije imao priliku da upotrijebi vatreno oružje.

On je prije dvije nedjelje pobjegao dok je čekao da bude prebačen iz okružnog zatvora u državnu ustanovu kako bi počeo da služi kaznu doživotne robije izrečenu nakon što je ranije u avgustu osuđen za brutalno ubistvo bivše djevojke.

Njegovo bjekstvo je uznemirilo mnoge u regionu. Nastava u školama je otkazana dan pošto je Kavalkantea snimila nadzorna kamera u jednom javnom parku. Policija je proširila potragu i apelovala na stanovništvo da zaključava vrata, ali je on uspijevao da im izmakne.

Poslije više od nedjelju dana u bjekstvu, Kavalkante je ukrao kombi i vozio se 40 kilometara prije nego šta ga je ostavio. Do tada je već obrijao bradu. Takođe, upao je u jednu garažu odakle je pobjegao kada je vlasnik počeo da puca ka njemu.

Tokom bjekstva, Kavalkante je pokušao da stupi u kontakt sa nekoliko osoba kako bi mu pomogle, a među njima je bila i njegova sestra. Ona mu nije pomogla, a kasnije je odvedena u pritvor zbog kršenja imigracionih propisa, saopštila je policija.

Porota je u aprilu 2021. proglasila Kavalkantea krivim jer je nasmrt izbo svoju bivšu djevojku pred njenom djecom u kući u mjestu Šajlkil Taunšip.

Poslije ubistva je pobjegao sa mjesta zločina, navele su vlasti. Nekoliko sati kasnije uhapsila ga je policija u Virdžiniji.

Nakon bjekstva iz okružnog zatvora, vlasti su ponudile novčanu nagradu od 25.000 dolara za informacije koje bi mogle da pomognu u njegovom hapšenju.

Kavalkante, državljanin Brazila, osumnjičen je i u domovini za ubistvo 2017, navode iz policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније