Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

10. 06. 2023. 22:54   >>  22:59

BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Tramp na mitingu poslije podizanja optužnice sa 37 tačaka

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) obratiće se svojim pristalicama i to će biti njegovo prvo javno pojavljivanje od podizanja optužnice protiv njega.

Američko savezno pravosuđe u petak je podiglo optužnicu sa 37 tačaka što je bez presadana za jednog bivšeg američkog predsjednika, čija je kandidatura poljuljana za stranačke izbore Republikanske stranke uoči predsjedničkih izbora zakazanih za 2024. godine.

Tramp je optužen da je odnio nekoliko hiljada dokumenata, od kojih su neki bili povjerljivi, kad je napustio Bijelu kuću. Bivši predsjednik trebalo je te dokumente da preda Državnom arhivu, ali je to odbio uprkos upozorenjima Federalnog istražnog biroa (FBI).

To je druga optužnica u dva mjeseca poslije prve koju je podiglo pravosuđe države Njujork u aprilu za finansijske malverzacije.

Tramp bi trebalo da se obrati pristalicama u američkim saveznim državama Džordžiji i Južnoj Karolini.

Bivši predsjednik, koji ponavlja da je žrtva političke zavjere, mogao bi da iskoristi mitinge da ponovo kritikuje FBI i tužioce, jer smatra da je nepravedno postao njihova meta.

Trampu prijeti kazna do 20 godina zatvora za najteže tačke optužnice.

On je već reagovao na objavu optužnice nizom poruka na svojoj društvenoj mreži "Truth Social" kao i video porukom na Tviteru, u kojima je specijalnog tužioca zaduženog za istragu Džeka Smita (Jack Smith) nazvao "poremećenom osobom".

Tramp je dodao da je sve to navodno orkestrirao njegov rival, sadašnji demokratski predsjednik Džozef Bajden (Joseph Biden), koji je rekao da o njegovom slučaju nije razgovarao sa Ministarstvom pravde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније