Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

05. 06. 2023. 16:43 >> 16:42

PUTNIKA KAO 2019.

Oporavak avioprevoza očekuje se ove godine

Svjetski vazduhoplovni sektor, teško pogođen tokom pandemije, na putu je da ostvari spektakularni oporavak ove godine kada se bilježi gotovo isto putnika kao i 2019, i ponovo ostvarenje dobiti, mada kompanije upozoravaju da je oporavak ipak nesiguran.

Aviokompanije očekuju da će ove godine u svijetu prevesti 4,35 milijardi putnika, blizu rekorda od 4,54 milijarde 2019. godine, saopštila je danas Međunarodna asocijacija za avionski saobraćaj (IATA) na svojoj generalnoj skupštini u Istanbulu.

Tako snažan oporavak aviosaboraćaja, podstaknut između ostalog ponovnim otvaranjem Kine, kao rezultat će imati i povratak na dobit za avioprevoznike. Očekuje se da će ove godine ostvariti neto dobit od 9,8 miljiardi dolara što je duplo više nego što je IATA do sada prognozirala. IATA je takođe prepolovila svoje procjene gubitaka za 2022. godinu na 3,6 milijardi dolara.

Globalni obrt avioprevoznika treba da dostigne 803 milijarde dolara, što je blizu 838 milijardi ostvarenih u 2019. godini, navela je IATA koja je revidirala na više svoje prethodne projekcije (779 milijardi dolara).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније