Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Kliks.ba ]

01. 06. 2023. 14:01 >> 14:01

NARUŠENI ODNOSI

Rusija odlučila da zatvori četiri diplomatska predstavništva u Njemačkoj

Rusko-njemački odnosi su na najnižem nivou nakon što je njemačka vlada u srijedu objavila da će Rusija zatvoriti četiri diplomatska predstavništva u Njemačkoj.

Riječ je o potezu koji dolazi nakon što je Moskva postavila ograničenje za broj osoblja u njemačkoj ambasadi i srodnim tijelima u Rusiji.

Kremlj je saopštio da samo 350 njemačkih diplomata može ostati na njegovom tlu.

Portparol njemačkog ministarstva vanjskih poslova Kristofer Burger rekao je novinarima u Berlinu da Rusija ima konzulate u Bonu, Frankfurtu, Hamburgu, Lejpcigu i Minhenu.

Burger je rekao da će Rusiji biti dozvoljeno da nastavi sa radom ambasade u Berlinu i još jednog konzulata nakon kraja godine.

Ruska vlada je nedavno saopštila da bi gornja granica od 350 zvaničnika njemačke vlade, uključujući one koji rade u kulturnim tijelima i školama, mogla ostati u Rusiji.

To znači da će Njemačka morati zatvoriti svoje konzulate u Jekaterinburgu, Novosibirsku i Kalinjingradu do novembra. Otvoreni će ostati samo ambasada u Moskvi i konzulat u Sankt Peterburgu, dodao je.

Burger je rekao da više "jednostavno nema osnove" za brojne bilateralne aktivnosti između dvije zemlje.

Burger je rekao da će odluka Njemačke da koncentriše svoje preostalo osoblje u ambasadi i ključnom konzulatu "očuvati diplomatsko prisustvo u Rusiji".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније