Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

21. 05. 2023. 18:44 >> 19:07
1

BIVŠA AMERIČKA DRŽAVNA SEKRETARKA

Hilari Klinton: Ako Tramp pobijedi na izborima, to je kraj Ukrajine

Pobjeda Donalda Trampa na predsjedničkim izborima 2024. godine značiće „kraj demokratije“ u SAD i „kraj Ukrajine“, pošto će izvesti zemlju iz NATO-a, upozorila je bivši državni sekretar Hilari Klinton u intervjuu za Financial Times.

Prema njenim riječima, ruski predsjednik Vladimir Putin smatrao je da bi Tramp, da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020. godine, izveo SAD iz Sjevernoatlantske alijanse.

„Tramp je bio poklon ljudima kao što su Si Đinping i Putin. On je bio nesposoban za bilo kakav strateški pristup Kini i očigledno je bilo da bi uradio šta god bi Putin poželeo u vezi sa NATO-om“, rekla je Klintonova.

Klintonova je takođe priznala da je starost 80-godišnjeg Džoa Bajdena, koji je krajem aprila najavio svoju namjeru da se kandiduje za drugi mandat, problem, ali je pozvala da se to uporedi sa alternativom – sa Trampom.

Pored toga, ona smatra da je izbijanje neprijateljstava u Ukrajini spriječilo planove Kine da izvrši invaziju na Tajvan.

Podsjetimo, Tramp je pobijedio Klintonovu na izborima 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније