Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

19. 05. 2023. 14:44 >> 15:27
1

PREDSJEDNIK TURSKE

Erdogan: S Putinom imam posebne odnose, Bajden je autokrata

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom ima posebne odnose koji napreduju i kritikovao Zapad zbog toga što nema uravnotežen pristup prema Moskvi.

- Nećemo uvesti sankcije Rusiji, kao što je to učinio Zapad. Rusija i Turska su potrebne jedna drugoj na svim mogućim poljima - rekao je Erdogan u intervjuu za Si En En. 

Istakao je da bi Zapad trebalo da slijedi njegovo ponašanje.

- Zapad nema balansiran pristup, a potreban vam je uravnotežen pristup prema zemlji kao što je Rusija - rekao je Erdogan.

Govoreći o produženju sporazuma o žitu, turski predsednik je rekao da je to bilo moguće zbog njegovog "posebnog odnosa sa Putinom".

Erdogan je kritikovao američkog predsjednika Džoa Bajdena koji ga je nazvao autokratom.

- Da li bi diktator ikada išao u drugi krug izbora? - upitao je turski predsjednik.

On je dodao da je optimističan kada je riječ o drugom krugu predsjedničkih izbora.

- Ovo je novo iskustvo za tursku demokratiju. Vjerujem da će moj narod glasati za jaku demokratiju na izborima sledeće nedelje - rekao je Erdogan.

U Turskoj će 28. maja biti održan drugi krug predsjedničkih izbora, nakon što je u prvom krugu Erdogan osvojio 49,51 odsto glasova, dok je njegov glavni protivkandidat osvojio 44,8 odsto glasova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније