Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

12. 04. 2023. 19:27   >>  19:27

ZAMRZAVANjE IMOVINE

London uveo sankcije bliskim saradnicima ruskih oligarha

Velika Britanija objavila je danas da uvodi sankcije protiv osoba bliskih ruskim oligarsima, među kojima su članovi okruženja Romana Abramoviča i Ališera Usmanova, koje optužuje da su im pomogli da sakriju svoja sredstva.

Među onima koje pogađaju nove britanske sankcije su Demetris Joanides i Hristodulos Vasilijades, dvojica kiparskih državljana. Prema Londonu prvi je iza ofšor struktura koje je koristio Roman Abramovič da prikrije 760 miliona britanskih funti (863 miliona eura) prije nego što je sankcionisan poslije početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022.

Britanske sankcije takođe su uperene protiv više struktura mreže Ališera Usmanova kao i članova porodičnog okruženja drugih oligarha.

"Nema nigdje da se sakrije", upozorio je britanski ministar spoljnih poslova Džems Kleverli u saopštenju navodeći da će Velika Britanija presjeći "rusku elitu" od imovine koju su njeni članovi mislili da su uspjeli da sakriju.

London tvrdi da je zamrzao više od 18 milijardi funti (20,4 milijardi eura) ruske imovine od početka invazije u Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније