Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Klix.ba ]

26. 03. 2023. 09:00   >>  09:00

OČEKUJE SE KOLAPS

Njemačka će sjutra biti paralizovana zbog velikog štrajka zaposlenih u saobraćaju

U ponedjeljak će se širom Njemačke održati veliki jednodnevni štrajk zaposlenih u željezničkom, zračnom i pomorskom saobraćaju, što će sasvim sigurno dovesti do kolapsa.

Ovim štrajkom će biti pogođen cjelokupni međugradski željeznički i gradski saobraćaj, kao i većina aerodroma. Štrajk neće zaobići ni vodni saobraćaj u Njemačkoj, te uprave autocesta.

Prema nekim procjenama, štrajkom bi u ponedjeljak moglo biti pogođeno 380.000 putnika, a očekuje se da će saobraćaj biti poremećen i do sredine sljedeće sedmice.

Predstavnik Njemačke željeznice (DB) pozvao je putnike da odgode putovanja ako je to moguće ili da ih premjeste na dan prije ili nakon štrajka.

Ovaj štrajk uticaće i na putnike koji žele iz Njemačke koji putuju u BiH ili iz nje u ovu zemlju.

Sindikati u Njemačkoj za 2,5 miliona zaposelnih traže veće plaće, posebno izjednačavanje negativnog učinka inflacije na realne plate. Traži se povećanje prihoda od 10,5 posto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније