Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

25. 03. 2023. 09:17 >> 09:16

ZAPAD STRAHUJE

Bajden uvjerava da Kina za sada nije isporučila oružje Rusiji

Predsjednik SAD Džo Bajden izjavio je juče da Kina za sada nije slala oružje Rusiji, reagujući na strahovanja zapadnih zemalja s tim u vezi.

"Sada je već tri mjeseca kako slušam da će Kina isporučiti znatnu količinu oružja Rusiji... To ne znači da oni to neće uraditi, ali još nijesu to uradili", rekao je Bajden u Otavi.

On je rekao da ne prihvata ni Kinu ni Rusiju olako, dodajući da su informacije o njihovom približavanju "vjerovatno bile preuveličane".

S druge strane, Bajden je naglasio kako su veze između Zapadnjaka ojačale.

"Ako se nešto dogodilo, to je da se Zapad znatno zbio", rekao je on govoreći o "ujedinjenoj koaliciji".

Tokom posjete kineskog predsjednika Si Đinpinga Moskvi ove nedjelje, Rusi i Kinezi su najavili svoj "specijalni odnos" na ulasku u "novu eru".

Kineski predsjednik je obećao Rusiji moralnu i komercijalnu pomoć, ali nije obećao oružje ruskim vojnicima koji se bore u Ukrajini, što bi moglo da dovede do sankcija njegovoj zemlji.

Takođe nije bilo dugoročnog angažmana o kupovini ruskog gasa čiji se izvoz u Evropu prekinuo i ostavio veliku rupu u ruskim finansijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније