Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ MINA ]

17. 03. 2023. 23:02   >>  23:45

ERDOGAN

Turska počinje ratifikaciju finskog članstva u NATO-u

Turski parlament započeće proces ratifikacije kandidature Finske za članstvo u NATO-u, nakon što je Helsinki poduzeo konkretne korake da ispuni svoja obećanja, rekao je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je, na konferenciji za medije sa svojim finskim kolegom Saulijem Ninisteom, rekao da će Turska nastaviti razgovore sa Švedskom, drugom kandidatkinjom za članstvo u NATO-u, o pitanjima terorizma kao i da će njeno pristupanje direktno zavisiti od preduzetih mjera.

“Odlučili smo da počnemo proces ratifikacije finskog pristupa NATO-u u našem parlamentu”, rekao je Erdogan, dodajući da se nada da će parlament odobriti finski zahtjev prije izbora 14. maja.

Niniste je pozdravio plan Turske kazavši da je to za cijelu Finsku vrlo važno, prenosi Hina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније