Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Klix.ba ]

16. 03. 2023. 08:21 >> 20:17

RUKA POMIRENjA

Iran i Saudijska Arabija "zakopali ratne sjekire"

Nakon višedecenijske napetosti, pa i međusobnih sukoba Iran i Saudijska Arabija konačno su sklopile pakt i obnovili svoje diplomatske odnose od koje će prednosti imati obje strane.

Predstavnici Saudijske Arabije izrazili su želju da njihova regija bude stabilna i sposobna brinuti se za svoje ljude, pojasnio je saudijski ministar finansija al-Jadaan na konferenciji.

"Iran nudi brojne prilike, a i mi ih nudimo njima, sve dok postoji dobra volja. “Iran je naš prvi komšija, bio je i ostat će stotinama godina. Tako da ne vidim niti jedno pitanje koje bi spriječilo normalizaciju odnosa, unakrsna ulaganja i sve drugo.

Sve dok se držimo dogovora ne vidim nikakve prepreke među nama", rekao je ovaj saudijski ministar.

Iranska je privreda već neko vrijeme pod velikim pritiskom zbog međunarodnih sankcija i mogla bi imati velike koristi od moćnih saudijskih ulaganja.

Sekretar iranskog Vrhovnog vijeća za nacionalnu sigurnost Ali Shamkhani otići će već sjutra na razgovore u Ujedinjene Arapske Emirate, kako bi finalizirali detalje sporazuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније