Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ N1 ]

08. 12. 2022. 08:13   >>  08:25

POGINULA JEDNA OSOBA

Poplava u Lisabonu, bujica nosila automobile

Lokalne vlasti u portugalskoj prijestonici Lisabonu sinoć su proglasile stanje visoke pripravnosti i pozvale ljude da ostanu u zatvorenom prostoru jer su jake kiše izazvale poplave, odnoseći automobile i ulazeći u zgrade, pri čemu je najmanje jedna osoba poginula.

Portugalska meteorološka agencija IPMA stavila je Lisabon, kao i susjedni okrug Santarem i južni region Algarvea, na „crveno“ vremensko upozorenje zbog intenzivnih padavina i jakih vjetrova koji se očekuju do petka.

U Lisabonu je civilna zaštita prijavila stotine incidenata, od poplavljenih ulica, željezničkih stanica i pozorišta do bolnica, a vlasti su morale da zatvore puteve i tunele.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama takođe pokazuju poplave u djelovima lisabonskog aerodroma, zbog čega su dva leta bila preusmjerena, nakon čega je portparolka rekla da je aerodrom „operativan“.

Komandant Civilne zaštite Andre Fernandes rekao je na konferenciji za novinare da je žena (55) umrla u poplavljenom podrumu u Algesu, u blizini Lisabona. Njen muž, koji je takođe bio u podrumu, spasen je i preživio je.

„Apelujemo na ljude da ne napuštaju svoje domove tokom ovih perioda jake kiše“, rekao je Fernandes, pozivajući one koji žive u nižim područjima da „potraže sklonište“ na sigurnijim mjestima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније