Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Slobodna Evropa ]

04. 12. 2022. 19:02 >> 19:00

JUG SIRIJE

Demonstranti zapalili kancelariju guvernera

Desetine demonstranata, bijesni zbog pogoršanja ekonomskih uslova u Siriji, upali su u kancelariju guvernera u gradu Sveida na jugu države, zapalivši djelove zgrade uz razmjenu vatre, rekle su vlasti. 

Sirijski državni mediji objavili su da su desetine "odmetnika" upali u kancelariju guvernera i zapalili službene papire.

Tri svjedoka rekla su agenciji Rojters da guverner nije bio u zgradi koja je napuštena prije nego što su demonstranti upali.

"Kancelarija guvernera potpuno je iznutra spaljena", rekao je Rajan Maruf, aktivista i urednik lokalne internet stranice koja pokriva dešavanja u sirijskoj južnoj regiji.

Kazao je i da je u razmjeni vatre nekoliko ljudi ranjeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније