Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

30. 11. 2022. 07:52   >>  07:50

PRIKUPLjAJU SREDSTVA

Estonija izdaje kovani novčić od dva eura u čast Ukrajine

Estonija je počela da izdaje dva miliona kovanica od dva eura sa ukrajinskim motivom kako bi prikupila sredstva za tu zemlju u ratu.

"Kovanica od dva eura posvećena Ukrajini počela je od danas da preko prodavnica stiže do ljudi širom Estonije i drugde u Evropi“, rekao je guverner estonske centralne banke Madis Muler.

Komad je dizajnirala Darija Titova, ukrajinska izbjeglica koja studira umjetnost u Estoniji. Na kovanici je prikazana žena koja drži pticu pored klasja pšenice sa sloganom „Slava Ukrajini“.

"Ukrajina trenutno vodi rat po cijenu života sopstvenog naroda za zajedničke vrijednosti evropskog kulturnog prostora i na nama je da nastavimo da je podržavamo u tome", rekao je Muler.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније