Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Anadolija ]

22. 11. 2022. 12:04 >> 12:11

GRČKA

Kod Krita u toku akcija spašavanja nekoliko stotina migranata

Velika spasilačka operacija kod obale južnog grčkog ostrva Krita je u toku, nakon što je plovilo za koje se vjeruje da je prevozilo stotine migranata uputilo poziv u pomoć, objavile su grčke vlasti.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), obalska straža saopštila je u utorak da su putnici na brodu uputili poziv u pomoć tokom noći.

Prema izjavama putnika, na brodu je bilo oko 400 do 500 ljudi. Međutim, u obalskoj straži su dodali da se još uvijek ne može potvrditi koliko je tačno putnika bilo na brodu.

"U akciji spašavanja učestvovala je fregata grčke mornarice, dva italijanska ribarska broda, tanker i dva teretna broda, ali zbog jakih vjetrova i uzburkanog mora do jutra nije bilo moguće prebaciti nijednog od putnika s broda", saopšteno je iz obalske straže.

Nije poznato ni odakle je brod putovao ili koje su nacionalnosti oni koji su bili na njemu.

Desetine hiljada ljudi koji bježe od sukoba i siromaštva na Bliskom istoku, u Aziji i Africi svake godine pokušavaju da dođu do Evropske unije opasnim morskim putevima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније