Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Slobodna Evropa ]

20. 11. 2022. 20:00   >>  20:00 1

AVGANISTAN

Zbog preljube, krađa i bjekstva od kuće bičevano 19 ljudi

Na sjeveroistoku Avganistana 19 ljudi bičevano je zbog preljube, krađa i bjekstva od kuće, saopšteno je iz avganistanskog Vrhovnog suda.

To je prva zvanična potvrda da je neko u Avganistanu bičevan za prestup otkako su talibani preuzeli vlast u avgustu 2021.

Iako su nakon preuzimanja vlasti obećali da će biti umjereniji u odnosu na prošlu vladavinu, počeli su strogu primjenu šerijatskog prava i ograničavanje ljudskih i manjinskih prava.

Zvaničnik Vrhovnog suda Abdul Rahim Rašid potvrdio je da je 11. novembra deset muškaraca i devet žena bičevano po 39 puta u gradu Talokan u sjeveroistočnoj provinciji Takhar.

On je rekao da je kazna izvršena u prisustvu starješina, naučnika i stanovnika u glavnoj gradskoj džamiji poslije molitve petkom.

Rašid nije otkrio identitet kažnjenih ljudi. On je rekao da su njihove slučajeve procjenjivala dva suda prije nego što su osuđeni.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније