Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

02. 11. 2022. 22:36 >> 22:35

USVOJENA REZOLUCIJA

Savjet bezbjednosti UN produžio mandat EUFOR-u u BiH

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN) usvojilo je danas rezoluciju kojom je za još godinu produžen mandat vojne misije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Rezolucija je usvojena jednoglasno na zasjedanju Savjeta u Njujorku, na kojem se raspravlja o situaciji u BiH, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Uoči zasjedanja, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit, uputio je Savjetu bezbjednosti UN redovni polugodišnji izvještaj.

Šmit je u izvještaju naveo da je misija Althea EUFOR-a nastavlja igrati vitalnu ulogu u očuvanju mira i sigurnosti u BiH i da je njeno prisustvo i dalje neophodno.

Predstavnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Vijeću sigurnosti kazao je da je produženjem mandata EUFOR-u pružena podrška "ovoj vitalno važnoj misiji za održavanja mira i sigurnosti u BiH i Dejtonskom mirovnom sporazumu".

Ambasadorka Velike Britanije u UN Barbara Vudvord ocijenila je da je BiH napredovala od 1995. godine, ali da je teško dobijeni mir i dalje pod pritiskom.

"Zbog toga je važno prisustvo međunarodne zajednice u BiH", rekla je Vudvort pozdravljajući jednoglasno usvajanje produžetka mandata misije EUFOR-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније